Thyge Nielsen Juel
(-Før 1636)
Maren
Niels Jørgensen
(-1655)
N. N. Thygesdatter
(-Før 1637)
Niels Nielsen (den ældre)
(-1704)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maren NN

Niels Nielsen (den ældre)

  • Født: Gunderup, Årre sogn, Skast herred i Ribe amt
  • Ægteskab (1): Maren NN
  • Død: 5-1704, Gunderup, Årre sogn, Skast herred i Ribe amt
  • Begravet: 29-5-1704, Årre sogn, Skast herred i Ribe amt

  Notater:

Det er ret uklart, om det var denne Niels Nielsen som var søn af Niels Jørgensen i Gunderup, eller om der evt. var et led mere (en far som så også hed Niels Nielsen). I så fald var det denne Niels Nielsen, som var sættefoged, og han må være død omkring 1660. Hvis anefølgen er som opstillet fik Niels Nielsen børn i en sen alder og må være født omkring 1610 eller før.I tingbogen 1653 (s 90) giver Niels Nielsen i Gunderup afkald til Anne Joensdatter på arv efter sin morbror Jens Nielsen af Blåmark. Ud fra navnet kan denne Jens Nielsen ikke være en bror til en Thygesdatter (med mindre de skulle være halvsøskende).
Men dette tyder også på, at der er et led mere i følgen, eller også er nærværende Niels Nielsen ikke en efterkommer efter Niels Jørgensen!
De opstillede aner er iflg. Jan Løve Østerbye.

Rimeligvis var der flere ved navn Niels Nielsen i Gunderup. I jordebogen 1634 er 4 gårde fæstet af Niels Nielsen - så der var nok flere. Men i hvert tilfælde blev begge Peder Thygesens gårde i Gunderup overtaget af Niels Nielsen, men da dette skete omkring 1629, var det næppe af den Niels Nielsen, som døde 1704 - med mindre han blev en meget gammel mand. Under alle omstændigheder er nærværende Niels Nielsen enten NN Thygesdatters søn eller barnebarn, men han var måske ikke efterkommer af Niels Jørgensen.
Desuden må der være foretaget nogle mageskift af gårde i Gunderup, som ikke fremgår af indfæstningsregisteret.

  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Gårdmand Gunderup (2 gårde matr 1a og 6a). Sættefoged og sandemand.


Niels blev gift med Maren NN. (Maren NN blev født omkring 1618, døde i 10-1697 i Gunderup, Årre sogn, Skast herred i Ribe amt og blev begravet den 10-10-1697 i Årre sogn, Skast herred i Ribe amt.)
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-12-2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af connieoghenning@stofanet.dk