Christen Donnerup
Jens Christensen Søndergaard
(-1764)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ane Jensdatter

2. Mette Andersdatter

Jens Christensen Søndergaard

  • Ægteskab (1): Ane Jensdatter omkring 1725
  • Ægteskab (2): Mette Andersdatter omkring 1733
  • Død: 1-1764, Forum, Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt
  • Begravet: 1-2-1764, Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt

   Et andet navn for Jens var Jens Christensen Donnerup.

  Notater:

Han kan evt. være en søn af Christen Schierebech i Skærbæk, V. Nebel sogn. Hans søn Jens Jensen blev nemlig kaldt Jens Schierebech. Der er dog ikke andre argumenter herfor, da fadderlisterne ikke giver nogen hentydninger til dette. Ligesom han ikke optræder som arving efter en ugift søn af Christen Schierebech.

1721 er der en Jens Christensen i Skærbæk (tingbog 1721 s 167). Det var formodentlig nærværende Jens Christensen - men han tjente sandsynligvis blot i Skærbæk og fik herefter tilnavnet.

Rimeligvis var han en bror til Niels Christensen Donnerup. Tb 1747 omtales han som Jens Christensen Donnerup (det er dog det eneste sted, hvor han benævnes sådan). Der er ogå en del fadderfællesskab mellem Niels og Jens Christensen. Og ved en vielse mellem Jens Christensens barnebarn og Niels Christensen Donnerups barnebarn fik de kongelig bevilling, da de var næstsøskendebørn.

  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Gårdmand Brøndsagergård i Forum.


Jens blev gift med Ane Jensdatter, datter af Jens Sørensen og Mette, omkring 1725. (Ane Jensdatter blev født i Forum, Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt, døde i 4-1732 i Forum, Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt og blev begravet den 27-4-1732 i Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt.)


Jens blev derefter gift med Mette Andersdatter, datter af Anders Svendsen og Ane Hansdatter, omkring 1733. (Mette Andersdatter blev født omkring 1706, døde i 9-1788 i Forum, Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt og blev begravet den 7-9-1788 i Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt.)
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 3-8-2021 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af connieoghenning@stofanet.dk