Christen Hansen
(Før 1670-1725)
Kirsten Blaksmarks
(-1741)
Anders Christensen
(Omkr 1691-1755)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anne Christensdatter

Anders Christensen

  • Født: Omkr 1691
  • Ægteskab (1): Anne Christensdatter
  • Død: 5-8-1755, Tromborg, Horne sogn, Ø. Horne herred i Ribe amt i en alder omkring 64 år

   Andre navne for Anders var Anders Tromborg og Anders Blaksmark.

  Notater:

Ifølge skifteprotokollen var alle børn deres fælles børn - de to første døtre, som døde kort tid efter fødselen, kan dog godt være af et tidligere ægeskab.

Var bosat i Blaksmark allerede i 1720. Eftersom Christen Hansen (ikke Christen Foged) havde fæstet af gården i Blaksmark (LIlle Blaksmark - fæstet af Peder Nielsen i 1688) før Anders Christensen, er det nærliggende, at Anders Christensen var søn af Christen Hansen i Blaksmark (eller hans kone var en datter af Christen Hansen). Det er usikkert, om det vitterlig var ham, som var bosat i Karlsgårde ca. 1729-1734 (fæstet af denne gård blev efterfølgende overtaget af Laurids Thomsen). Han var sandsynligvis også bosat i Stundsig i en periode, hvor han havde overtaget fæstet af et bol efter Peder Tromborg (og det var ikke det egentlige Tromborg, som han først overtog senere). Bosat i Tromborg fra ca. 1735 - overtog fæstet efter Laurids Thomsen.

Helt udokumenteret teori: Var han søn af Christen Andersen fra Sønderris (altså Anders Madsen Møllers barnebarn)??? Det var han ikke, idet hans datter Anne/Johanne Andersdatter blev gift med Hans Christensen Felding. Ifølge teorien skulle de være næstsøskendebørn, men de havde ikke fået kongelig bevilling til ægteskab.

  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Gårdfæster under Lunderup HK 1.5.0.0.: Blaksmark, Varde Landsogn.

• Beskæftigelse: Gårdfæster: Karlsgårde, Øse sogn, Skast herred i Ribe amt.

• Beskæftigelse: Gårdfæster under Lunderup HK 1.0.0.1.: Tromborg, Horne sogn, Ø. Horne herred i Ribe amt.


Anders blev gift med Anne Christensdatter. (Anne Christensdatter døde i 11-1764 i Blaksmark, Varde Landsogn og blev begravet den 22-11-1764 i Varde kirke.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-12-2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af connieoghenning@stofanet.dk