Bertel Christensen
(Før 1620-Efter 1650)
Jens Bertelsen
(Før 1640-Efter 1706)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ukendt

Jens Bertelsen

  • Født: Før 1640, Lund, Ansager Sogn, Øster Horne Herred
  • Ægteskab (1): Ukendt
  • Død: Efter 1706, Mejls, Varde Landsogn i Ribe amt

   Et andet navn for Jens var Jens Bertelsen Lund.

  Notater:

Hans eneste sikre søn er Bertel Jensen. De øvrige børn er ikke helt sikre - dog meget sandsynlige. Baseret på navngivning, tilnavne og fadderfællesskaber. Ved skifter er der også indbyrdes gæld ved nogle.

Spørgsmålet er, om tilnavnet Lund stammer fra Lund i Ansager Sogn. Ribe Hospital havde en gård i Lund, Ansager Sogn. Fæsteren i 1640 var Bertel Christensen. Fæstet var overtaget af Jens Bertelsen og Morten Bertelsen i 1660. Det var vel hans sønner. Evt. var denne Jens Bertelsen identisk med Jens Bertelsen i Mejls. Dette er ikke bevist, men rimelig sandsynlig, idet Jens Bertelsen ikke længere var fæster i Lund 1664 - det var måske ved den tid, at han flyttede til Mejls. Øster Horne herreds tingbog 6/3 1665 fortæller dog, at en Jens Bertelsen stadig var bosat i Lund i 1665, idet han var varselsmand (hvilket dog tyder på en yngre Jens Bertelsen). Ø. H. TB 25/6 1666 fortæller, at der var en Jens Bertelsen i Ounbøl, som blev fordelt af Christen Bertelsen i Frisvad for 27 sletdaler, men om de var brødre og havde noget med Jens Bertelsen Lund at gøre er uklart. Denne Christen Bertelsen var stadig i Frisvad 1688, men denne Jens Bertelsen var ikke længere i Ounbøl i 1688 - så han kunne jo godt være flyttet til Mejls.

Fødested og far er betinget af, at ovenstående teori holder stik.

  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Gårdfæster Ribe Hospitals gård HK 2.4.2.1.: Mejls, Varde Landsogn i Ribe amt.


Jens blev gift med.




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-12-2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af connieoghenning@stofanet.dk