Nis Jensen
(-Før 1645)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anne NN

2. Anne Jørgensdatter
3. Maren Sørensdatter

Nis Jensen

  • Ægteskab (1): Anne NN
  • Ægteskab (2): Anne Jørgensdatter
  • Ægteskab (3): Maren Sørensdatter omkring 1639
  • Død: Før 1645, Strandby, Jerne sogn, Skast herred i Ribe amt.

  Notater:

Det mystiske er, at Terkel Nissen ikke optræder som arving efter Peder Thomsen i Guldager Mølle. Det burde han være, men optrådte altså ikke på arvingelisten.

TB1667 f 21b indikerer, at Søren Nissen i Vognsbøl måske også var søn af Nis Jensen, men ligesom ved Therkel optræder han heller ikke i arvingelisten over Peder Thomsens (Guldager Mølle) arvinger. Dor er der ingen steder, der direkte siger, at han skulle være Nis Jensens søn.

Desuden var der Maren Nisdatter i Hygum. Hun optrådte heller ikke som arving efter Peder Thomsen. Det ser ud til, at hun var en søster til Søren Nissen i Vognsbøl. Konklusionen må være, at Nis Jensen i Strandby må have været gift med en anden Anne, inden han blev gift med Anne Jørgensdatter. Den eneste sikre barn i dette ægteskab er Therkel Nissen.

Var på gården allerede i 1606.

I 1639 var han syg og sengeliggende. Han anklagede Søren Nielsen i Vognsbøl or at have givet ham dødbringende slag med en vognstang.

  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Gårdfæster: Strandby, Jerne sogn, Skast herred i Ribe amt.


Nis blev gift med Anne NN. (Anne NN døde før 1625 i Strandby, Jerne sogn, Skast herred i Ribe amt..)


Nis blev derefter gift med Anne Jørgensdatter, datter af Jørgen Christensen og Dorthe. (Anne Jørgensdatter blev født omkring 1590 i Gjesing, Bryndum sogn, Skast herred i Ribe amt og døde omkring 1639 i Strandby, Jerne sogn, Skast herred i Ribe amt..)


Nis blev derefter gift med Maren Sørensdatter, datter af Søren Hansen og Maren Hansdatter, omkring 1639. (Maren Sørensdatter blev født før 1621 i Hygum, Vester Nebel sogn i Skast herred, Ribe amt. og døde i 1661-1668 i Strandby, Jerne sogn, Skast herred i Ribe amt..)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-12-2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af connieoghenning@stofanet.dk